Tandsteen verwijderen? | 10 Tips en middelen!

Zelf tandsteen en tandplak verwijderen, voorkomen of verhelpen?

Top 10 beste flossers – welke moet je kiezen?

Top 10 beste flossers

Flossen is een belangrijk onderdeel van een goede mondverzorging. Men zou daarom elke dag moeten flossen bij het tandenpoetsen. Uit onderzoek is gebleken dat elk soort floss effectief is in het verwijderen van tandplak. Toch zijn sommige soorten net iets effectiever of gebruiksvriendelijker dan andere. Hieronder staat een overzicht van de 10 beste flossers van het moment.

In een ander artikel wordt uitgelegd wat de beste middelen tegen tandsteen zijn.

  1. DenTek Comfort Clean Back. Deze floss komt regelmatig als winnaar uit tests. Het product is een plastic houder in Y-vorm waartussen flossdraad is gespannen. De achterkant van de Y is een tandenstoker. Met dit product kan zelfs achterin de mond eenvoudig worden geflosst. De draad smaakt naar mint en bevat fluoride. De volledige collectie van Dentek is te vinden op Frisseademshop.
  2. GUM flossdraad. Deze floss is eenvoudig in gebruik en zacht voor het tandvlees. Het is daarom ideaal voor mensen met gevoelig tandvlees. Het is zuinig in gebruik.
  3. Oral B floss. Oral B is een van de bekendste merken op het gebied van mondverzorging. Deze draad is fijn en heeft een frisse smaak. Hoewel de draad heel fijn is, is deze wel erg sterk, waardoor deze niet snel zal knappen.
  4. Johnson & Johnson floss. Dit is floss met een laagje wax. Dit zorgt ervoor dat de draad gemakkelijk tussen de tanden en kiezen kan komen. De draad is stevig en knapt niet snel.
  5. Duodent flosshouder. Dit product lijkt op de DenTek Comfort Clean Back. Het is een Y-vormige houder met flossdraad ertussen gespannen. Het verschil is dat de draad er zelf tussen gespannen moet worden. Dit is wat meer werk, maar verder is het product eenvoudig in gebruik.
  6. Etos interdentale flossdraad. Dit is een degelijke flossdraad zonder verdere bijzonderheden. De kwaliteit is goed.
  7. Jordan flosshouder. Dit product lijkt op de Duodent en DenTek flosshouders, maar is minder prettig in gebruik. De houder is namelijk niet zo effectief van vorm als van de andere twee merken.
  8. Vitis flossdraad. Dit is een draad met waslaag. De floss komt daarmee gemakkelijk tussen de tanden en kiezen. De draad is wel behoorlijk glad, waardoor deze snel uitschiet.
  9. Braun Professional Care. Dit is een elektrische tandenborstel. Elektrische tandenborstels zijn effectiever in het verwijderen van tandplak dan handtandenborstel en dat geldt ook voor dit product. Hoewel het merk claimt dat met dit product ook effectief tussen tanden en kiezen kan worden gepoetst, is het toch geen vervanging voor flossen.
  10. Waterpik waterflosser. Dit product flosst tussen de tanden met een klein straaltje water dat onder hoge druk uit de flosser spuit. Waterfloss werkt goed tegen tand steen, maar het gebruik kan even wennen zijn. Het harde straaltje kan onprettig aanvoelen. Het is echter wel gemakkelijk in gebruik, omdat er zelf geen ingewikkelde bewegingen te hoeven worden gemaakt.
Category: Uncategorized